Tydzień do Targów Wielkanocnych
<html />
Bedą smakowite wędliny, żurek wielkanocny, mazurki i piaskowe baby! W piątek 30 marca na Rynku Głównym w Krakowie startują Targi Wielkanocne. Tego dnia rozpoczyna się także świąteczna odsłona Małopolskiego Festiwalu Smaku.
W czasie trwania Małopolskiego Festiwalu Smaku przez trzy dni na stoiskach producentów żywności z całej Małopolski prezentowane będą świąteczne dania i produkty tradycyjne. Będzie można kupić m.in.: żurek wielkanocny, jaja serwowane na różne sposoby, smakowite wędliny, pieczywo, suszone śliwy oraz wiele innych regionalnych przysmaków. Nie zabraknie również wielkanocnych ciast, mazurków, piaskowych bab i kulebiaków. Na straganach pojawią się także miody i wszystko, co niezbędne do przygotowania wielkanocnych wypieków i dań.
Te wyjątkowe zakupy tradycyjnych małopolskich potraw, w ramach Małopolskiego Festiwalu Smaku, będzie można robić tylko do niedzieli 1 kwietnia. Kiermasz towarzyszy Targom Wielkanocnym, które zakończą się w wielkanocny poniedziałek 9 kwietnia.