Najlepszy „Tafelspitz” zjesz tylko w Wiedeńskiej
<html />
To bardzo popularne danie rodem z Austrii, zwane również kociołkiem wiedeńskim, zdobyło popularność dzięki cesarzowi Franciszkowi Józefowi I i do tej pory cieszy się ogromnym uznaniem na całym świecie.
Tak jak w Wiedniu w restauracji Wiedeńskiej w Tarnowie robią cudo ze sztuki mięsa. Ceremonię rozpoczyna wniesienie na stół wypolerowanego miedzianego garnka z parującym bulionem. Garnek stawiany jest na specjalnej utrzymującej ciepło miedzianej płycie. Kelner zalewa kluski na talerzu gorącym esencjonalnym płynem. Następnie serwowane jest mięso z ziemniakami i gotowanymi w rosole warzywami. Można powiedzieć, że w jednym kociołku powstają dwa dania. Najsmaczniejszy tafelspitz, w którym wyspecjalizował się szef kuchni, można dostać w restauracji Wiedeńska przy Mościckiego w Tarnowie.
Już sama nazwa restauracji mówi nam, że wchodząc do niej zaczynamy kulinarną przygodę z kuchnią, która wywodzi się z austriackich dworów. A niezwykła kreatywność i wzorcowe umiejętności szefa kuchni oraz rodzaje podawanych dań powodują, że Wiedeńska jest unikatowym miejscem na mapie kulinarnej Polski. Wszystko okraszone pięknym i luksusowym wystrojem wnętrza.
Jeżeli ktoś szuka przestrzennych i wysublimowanych wnętrz restauracja Wiedeńska będzie idealnym miejscem. To właśnie jej nietuzinkowe wnętrza a także doskonała kuchnia, powodują ogromne zainteresowanie przyszłych małżonków czy młodych rodziców planujących dla swojej pociechy chrzciny lub komunię. Ale imprezy rodzinne to nie wszystko. Klienci wybierają również Wiedeńską pod organizację spotkań biznesowych, konferencji lub/i bankietów.
Wspomnianym już tafelspitzem można delektować się w towarzystwie doskonale dobranego wina. Wiedeńska bowiem, posada skrupulatnie wyselekcjonowaną ich kolekcję. Nie ma jednak problemu z dobraniem odpowiedniego rodzaju, nawet wtedy, gdy nie znamy na gatunkach. Profesjonalnie przeszkolona obsługa, zawsze pomaga dokonać trafnego wyboru.