W Rajbrocie lepią super pierogi
Pierogi swojskie zostały nagrodzone prestiżowym certyfikatem „Doceń polskie”. Wyrób Bacówki Towary Tradycyjne z Rajbrotu wyróżniono podczas V audytu certyfikacyjnego, który odbył się 16 maja w Krakowie.
Przyznanie certyfikatu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” to najlepsza rekomendacja dla Bacówki. Pięcioosobowa Loża Ekspertów, która decyduje o przyznaniu wyróżnienia, doceniła m.in. smak i wygląd pierogów swojskich produkowanych przez tę małopolską firmę.
Warto dodać, że Bacówka brała również udział w I audycie programu „Doceń polskie”. Eksperci wyróżnili wówczas kiełbasę „Swoja ze Słoja”.
O randze wyróżnienia zdobytego przez Bacówkę najlepiej świadczy fakt, iż honorowy patronat nad programem „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marek Sawicki.
Godło „Doceń polskie”, przyznane na podstawie obiektywnych ocen ekspertów, to cenna wskazówka dla konsumentów. Kupując wyrób oznaczony logotypem programu mamy pewność, że produkt został pozytywnie oceniony i jest wart uwagi. Ponadto, znak „Doceń polskie” jednoznacznie akcentuje pochodzenie wyrobu.
Dla producentów zdobycie certyfikatu to niewątpliwie powód do dumy i prestiż. To także dowód na to, że firma dba o jakość swoich wyrobów i nie obawia się ocen ekspertów. Sukces odniesiony podczas certyfikacji to ważny krok w rozwoju firmy. Pozytywny wynik audytu daje wytwórcy możliwość szerokiej promocji swojego produktu. Dzięki temu rekomendowany jest nie tylko nagrodzony wyrób, ale i region z którego pochodzi producent.